Régi lakásban villanyszerelési felújítás

Tudja Ön hogy hány lakás gyullad ki , mert a régi Al MM-falvezetékek (vakolatba elhelyezett kettős szigetelésű alumínium vezeték) elöregedtek, és tűzveszélyesé váltak?

Azt tudta hogy a mai konyhai terhelés, szobai gépek terheléseit nem bírják el a 70-80-as években készült panel lakások villanyszerelése ?

Az akkori max 1 robotgép a konyhába és a Tv+porszívót elbírta a hálózat, de a mai igényeket nem szolgálja ki sokáig.

Önnek hány elektromos berendezése volt a 80-as években? Most mennyi van? Látta már villanyszerelő szakember a hálózatát?

Például az MCU 1,5 mm2 réz vezeték 16 Ampert bír el ami 3500 watt terhelést jelent. Alumínium vezetékből 2,5 mm2 keresztmetszetre van szükség ugyanilyen terhelésre.

mmfal vezeték

Az áramkörök száma se elegendő már, a 2-3 biztosítékkal egy kis lakást lehet problémamentesen üzemeltetni. A budapesti lakások villanyszerelésével átlagosan hetente keresnek meg csak engem, pedig van néhány vállalkozó ebben a szakmában.  A hálózat felújítás, majdnem minden esetben szükséges.  Villanyszerelőként azt látom, hogy nagyon sok a szakszerűtlen bekötés, ami akkor derül ki amikor már nincsen feszültség valamelyik konnektorban, és feltárás után elégett vezetékek fogadnak. Pont az ilyen barkácsolás megszűntetése miatt tanácsos a felújítás, mert a szakszerűtlen kialakítás, életveszélyes.
Amikor a hálózatot felújítjuk a gyengeáramú hálózatot is bemarjuk a falba, mint a  tv, telefon, internet, riasztó rendszer, kamera rendszer.

A villanyszerelés felújítás, a régi lakások elektromos  vezetékek áthúzása is szóba jöhet, amennyiben a vezetékek csőben futnak, ilyenkor a lakás elektromos vezetékeit cseréljük ki áthúzva a már meglévő csőrendszerbe.  Ahol az elosztó elhelyezkedik, ott lehetséges plusz cső elhelyezése, a plusz áramkörök kialakítása miatt.  Előfordulhat a lakás sarok részeit meg kell bontani, mert a toldások, könyök részénél nem tud átmenni az új vezeték.